making money

Tuesday, 2 June 2015

PENEMUAN BARU !!! KACANG Mampu Menurunkan Paras Gula Dalam Masa 1 HARI !!!!

Rahsia Sebenar !!!!
KACANG PANJANG 

Penyakit kencing manis ataupun (BM = Diabetes melitus; Inggeris = diabetes mellitus merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa dalam darah), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya.
Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:
  • Diabetes jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM - 'Insulin Dependent Diabetes Mellitus') atau diabetes awal remaja. Diabetes jenis I dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mendapat simtom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah.
  • Diabetes jenis kedua (II) boleh disebabkan olehkerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Diabetes jenis II, oleh kerana masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat secara makan/suapan ( suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit).


Tomato Merah

So harini,admin akan sharekan salah satu cara untuk merawat kencing Manis dan menurunkan pasras gula dalam darah....1st,sediakan 12 batang kacang panjang dan sebiji tomato merah.Kisar atau blenderkan bahan tersebut dengan air....Kemudian buang hampasnya dan minum air tersebut.InsyaAllah kemudian harinya paras gula dalam darah anda akan menurun ke paras yg normal.Formula ini merupakan penemuan baru dari Negara China dan ternyata berkesan.Amalkan dalam kehidupan seharian.Manfaatkan kepada orang ramai.

Sila SHARE jpd rakan rakan anda....
Harap membantu.  No comments:

Post a Comment